Domů > Vtipy > Vtipy (říjen 2009)

Vtipy (říjen 2009)

Kazatelova modlitba. Kéž jsou mí farníci tak ochotní k dávání peněz jako k dávání rad a kéž je jejich srdce tak otevřené jako jejich ústa.

Smile

Ateista napsal vědeckou práci o Ježíšovi a jeden výtisk poslal svému hluboce věřícímu příteli. Po několika týdnech se pyšný autor ptá přítele, co si myslí o jeho práci. „Z tvé knihy vyplývají dvě skutečnosti," odpověděl přítel. „Za prvé, že Ježíš nikdy nežil, a za druhé, že měl bratry."

Smile

Dokonalý kněz. Nedávný výzkum shromáždil kvality, které lidé očekávají od svého kněze. Tato data byla vložena do počítače a vyhodnocena. Výsledek ukázal, že perfektní kněz má 28 let, je vysoký, štíhlé, atletické postavy, pohledný. Káže přesně 10 minut, běžně zavrhuje hřích a sociální zvrhlost, ale nikdy nikoho nenaštve. Pracuje bez únavy od 6.30 ráno do 11 večer. Pracuje za minimální mzdu, nosí pěkné oblečení, kupuje dobré knihy, vozí se nádherným autem a dává polovinu svého platu na chudé. Je to člověk neomezené trpělivosti, jemnosti a laskavosti, ale je silný a pevný vůdce. Odevzdává se zcela druhým, ale nikdy není nikomu příliš blízko, aby se nedostal do řečí. Má horoucí touhu pracovat s mladými, ale stráví všechen svůj čas se seniory. Celý den navštěvuje farníky, utěšuje nemocné a truchlící. Také pracuje pro církevní školu, ale přitom je doma, kdykoli ho někdo potřebuje. Je to člověk hluboké spirituality se širokým rozhledem a vědomostmi, ale přitom praktik stojící nohama pevně na zemi.

Smile

Tomáš sedí bezradně nad domácím úkolem... Po nějaké době se ptá otce: „Tati, kdo to byl Hamlet?" „Poslouchej, synku, kdo z nás má dělat úlohu? Vezmi si Bibli a zjisti si to sám!"