Zprávy

Ahoj, máme se velmi dobře, Pán nám žehná

Y-port je především misijní organizace, všechny naše aktivity jsou zaměřeny na děti a mládež. Oproti minulým rokům se typ aktivit nezměnil, jen více pronikáme k mladým. Ti, kteří absolvovali naše programy, zvou své známé. Máme florbalový tým (scházíme se každý týden) a v dubnu uspořádáme turnaj pro 10 týmů. Ten je obsazen už v prosinci (máme cca dvojnásobek zájemců). Tato služba není evangelizací, jde spíše o navazování vztahů, zveme pak na naše další aktivity.

Jak se žije ve Slaném

Prostě tak, jak se asi může vést v nepříliš velkém městě maličkému sboru, jehož členstvo má věk od 35 výš. (Pravda, ochomýtají se kolem nás také 4 děti, děvčátka, ale o těch nelze říci, že je máme - spíš jsou to vřele vítaní hosté, když se někdy objeví.) Na bohoslužbách se nás sejde mezi 12 a 19, jak to vyjde. Ne úplně titíž lidičkové, takže spočteno dohromady by to dělalo i víc. Když započítám „občasňáky" zvědavé na Boha a zase nepočítám skalní křesťany odjinud, kteří někdy zaskočí na návštěvu. Ale jako v tom vtipu - protože nikdy nevejdou najednou, tak se do modlitebny vejdou.

Hledají klid i v klášteře

Strach o práci, příliš stresující povinnosti i obavy z budoucnosti zřejmě stojí v době krize za zvýšeným zájmem manažerů o duchovní hodnoty.

Základní myšlenky biskupa k volbě superintendenta

Vedení  naší církve se na jednu stranu vykonává na základě  společné porady a rozhodování konferencí. Na všech úrovních od farnosti přes oblast, výroční konferenci, centrální  konferenci až po celosvětovou generální konferenci mají jednotlivé konference vždy rozhodující pravomoci pro plnění našeho misijního povolání. Na druhé straně vedou církev jednotlivé osoby: farář nebo farářka ve farnosti, superintendent nebo superintendentka v oblasti, biskup ve výroční a centrální konferenci. Takové vedení skrze jednotlivé osoby slouží především dohledu nad osobami, ať dobrovolnými nebo zaměstnanými.

Zpráva o návštěvě Leedsu

Rev. Adrian Burdon a sbor Metodistické církve Oxford Place v Leedsu pozvali na návštěvu šest členů Evangelické církve metodistické z Brna. Navázali tak na první setkání, které  se uskutečnilo v září 2008 v Brně. V rámci partnerství Leedsu a Brna se rozvíjejí vztahy mezi představiteli měst, úředníky, podnikateli, umělci, studenty, učiteli a nyní i mezi křesťany.

Stránka 4 z 4« Předchozí 1 2 3 4