Domů > Zprávy > Krátké zprávy - říjen a listopad 2010

Krátké zprávy - říjen a listopad 2010

Krátké zprávy z říjnového čísla.

Legoprojekt

Legoprojekt je putovní stavba legového městečka dětmi od 6 do 12 let. Legové městečko o rozměrech 8 x 3,5 metru putuje od června 2010 na různá místa České republiky, aby jej děti mohly samy postavit. Děti město postaví v průběhu třech odpoledních setkání.

Legoprojekt je dobrovolnický projekt, jehož součástí je i podpora dětské kreativity a ukazování na důležité životní principy prostřednictvím biblických příběhů. Proto se v průběhu stavby legového městečka o stavební přestávce vypráví biblický příběh s použitím Lega.

Kostičky lega jsou zapůjčeny z Německa, v České republice celý projekt zajišťuje Dětský odbor Rady Církve bratrské. Projekt probíhá od června 2010 do března 2011 (zatím) ve sborech Církve bratrské. Více informací naleznete na http://www.cb.cz/legoprojekt.

Motivační program pro ženy

23. listopadu 2010 bude v Brně zahájen Motivační program pro ženy. Akci pořádá Centrum naděje a pomoci. Jedná se o osm setkání, při kterých se účastnice mohou sdílet o radostech i starostech všedního života. Více informací na http://www.cenap.cz/mpprozeny.php.

Rozhovor o církvi

Rozhovor o církvi proběhne 27. listopadu 2010 od 9:30 na Biblickém teologickém semináři ve Starém Pelhřimově. Cílem setkání je mluvit o závažných tématech praktického života v církvi a společné modlitby. Více informací najdete na http://www.btscz.com.

Dva přístupy k Božímu uzdravení

7. ledna 2011 od 18:00 se bude v malém sále sboru ECM v Praze Ječné konat představení knihy Dva přístupy k Božímu uzdravení. Představení provede autor knihy Pavel Hejzlar.

Alianční týden modliteb 2011

Alianční týden modliteb se bude konat od 9. do 16. ledna 2011. Tématem tohoto ročníku bude Sedm posledních slov Ježíše na kříži. Mezidenominační modlitební akci koordinuje Česká evangelikální aliance. Více informací hledejte na jejich stránkách http://www.ea.cz.

VOX 2010

Benefiční hudební festival VOX se bude konat 20. listopadu 2010 od 14 hodin v Pastoračním středisku v Praze 6. Více informací naleznete na http://www.vox.signaly.cz.

Biblický impulz

Biblický impulz je vlna malých studentských akcí, jejichž cílem je seznámit věřící studenty, kteří se potkávají ve školách, aniž by o své víře věděli, a zároveň prohloubit jejich vztah k Bibli. Projekt byl prodloužen do konce listopadu. Více informací na http://www.biblickyimpulz.cz.

Knižní a filmové novinky (www.usvit.cz)

Chapman, G.: Příběhy lásky ...které se skutečně staly, vyd. Návrat domů, 216 stran, formát A5, 220 Kč.

Pinknerová, H.: Nebiblické příběhy, vyd. KNA, 128 stran, formát A6, 129 Kč.

Fliedr, B.: Bílé sárí (CD dětských písní), vyd. KNA, 49 minut, 259 Kč.

Zakládání sborů

Nadační fond nových sborů (NFNS) pořádá 27. listopadu 2010 v Praze v pořadí už svou pátou konferenci k problematice zakládání nových sborů a stanic. Téma pro letošní rok zní: „Zakládání sborů – Jak dát o sobě vědět“. Více informací najdete na http://www.cb.cz.