Domů > Aktuality > Knihy - doporučení (říjen 2009)

Knihy - doporučení (říjen 2009)

Bible, Český studijní překlad

Po sedmnácti letech překladatelských prací vychází kompletní vydání Staré a Nové smlouvy. Nový překlad do současné češtiny vyznačující se důrazem na přesnost a konkordantnost, s mnoha studijními a výkladovými poznámkami.

1561 stran, formát 17x24 cm, cena 690,- Kč, KMS, září 2009

Deprese jako šance, Grün Anselm

Deprese jako šance není kniha, která by přinášela základní informace o depresi, ale kniha, která se snaží nahlédnout na deprese z biblického a duchovního pohledu a která především hledá možné způsoby řešení a léčení této ať už krátkodobobé, přechodné nebo dlouhodobé nemoci. Autor, německý benediktinský mnich, se snaží na různých biblických příbězích popsat některé symptomy deprese, jako jsou úzkosti, sebepodceňování, útěk od lidí a světa, pocity prázdnoty, zoufalství, smutku, viny a naznačuje možné způsoby terapie a řešení. Kniha, která se velmi dobře čte, je vhodnou příručkou nejen pro lidi, kteří depresí trpí, ale především pro ty, kdo se s nemocnými depresí setkávají, kdo se jim snaží porozumět a pomoci. Může pomoci při mnoha pastoračních rozhovorech a především pomůže čtenářům alespoň trochu pochopit pocity a stavy, kterými depresivní lidé procházejí. Kromě toho je velmi zajímavé sledovat Grünovo spojení biblických příběhů s problematikou deprese.

135 stran, formát A5, cena 195,- Kč, Portál, říjen 2009


Znamenitá žena, Martha Peace

Publikace z pera americké biblické poradkyně pro ženy, Marthy Peace, je systematizovaný přehled biblických pohledů na různé oblasti života ženy a manželky. Ve čtyřech částech se autorka vyjadřuje k tomu, co má žena vědět (o Bohu, o hříchu, o manželství...), co je její zodpovědností (Kristus, domov, láska, respekt...), jak se má podřizovat a co dělat za zvláštních okolností (žena a hněv, strach, osamělost, zármutek). Každá kapitola je rozdělena do několika oddílů, které vždy obsahují několik bodů - tvrzení, doplněných biblickým veršem nebo krátkým oddílem a krátkou vysvětlující úvahou.

239 stran, formát 15x23 cm, cena 275,- Kč, Poutníkova četba, září 2009